Verkkouhkapelaaminen Espanjassa

Useita vuosia sitten Espanjassa ei ollut erityisiä verkkopelaamista koskevia säännöksiä. Alku asetettiin yli kymmenen vuotta sitten – vuonna 2002 -, kun maassa asetettiin ensimmäistä kertaa verkkopelaamisen sääntely ja laillistaminen. Vedonlyöntiympäristö maassa muuttui lopulta vuonna 2011 ottamalla käyttöön Espanjan uhkapelilaki, joka loi puitteet verkkopelaamisen harjoittajien toimilupille Espanjassa.

Uhkapelejä koskeva laki 13/2011 (uhkapelilaki) tuli voimaan useita kuukausia myöhemmin – kesäkuussa 2012. Lainvalvonnan jälkeen yli 70 uhkapelaoperaattorille on myönnetty lisenssit. Seurauksena yli miljoona pelaajaa aloitti panoksen Espanjan verkkopelaamismarkkinoilla ennen vuoden 2012 loppua. Tällä hetkellä tilastot osoittavat, että yli 50% pelaajista, jotka käyttävät verkossa tarjottuja aktiviteetteja ja palveluita, harjoittavat vedonlyöntiä. .

Online-lähtö- ja vaihtovedonlyönnit olivat kiellettyjä maassa viime aikoihin asti. Myöhemmin Espanjan lainsäätäjät tekivät päätöksen muuttaa näitä säädöksiä, mikä johti optioiden viralliseen käyttöönottoon heinäkuun 2014 lopulla.

Operaattorien, jotka haluavat saada lisenssin, on haettava lupa ensin luoda verkkopohjainen kasino.

Maan uhkapelilain päätarkoitus on asettaa joitain sääntöjä ja yhdenmukaistaa verkkopelaamisen sääntelyä Espanjassa. Viranomaiset ovat ymmärtäneet, että sen toteuttamiseksi tarvitaan kansallista koordinointia ja tehokkuutta. Tämä oli suuri askel eteenpäin Espanjan hallitukselle, joka on asettanut tavoitteen luoda vahvempi, yhtenäinen ja konsolidoitu pelialan lainsäädäntö maassa.

Espanjan uhkapelilaki annettiin helmikuussa 2011, jonka jälkeen Espanjan kongressi antoi sen muutamaa kuukautta myöhemmin. Laki julkaistiin Espanjan valtion virallisessa lehdessä 28. toukokuuta 2011.

Silti Espanjan uhkapelilaki tarjoaa autonomisille yhteisöille mahdollisuuden päättää tärkeimmistä uhkapelisäännöistä ja noudattaa joitain politiikkoja omilla alueillaan. Sen päätavoite oli kuitenkin luoda yhtenäinen sääntelykehys koko maalle kaikissa online-pelaamistoimissa.